Неділя, 05.05.2024, 02:03
Вітаю Вас Гість | RSS

Великоберезнянський ЦПР

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Грудень » 20 » Лідер – це ти!
16:09
Лідер – це ти!

 На сьогоднішньому етапі розвитку України одним з її пріоритетів є інтеграція до європейської спільноти, адже саме європейські країни мають багатий досвід демократичного суспільства, важливими умовами якого є громадянська освіченість, компетентність, виховання поваги до прав людини, толерантності, уміння знаходити компроміс. І саме сучасна школа покликана сприяти розвиткові демократичної культури особистості, формуванню необхідних компетентностей, правових і соціально - економічних знань. І в цьому, звичайно, допомагає функціонування шкільного учнівського врядування. Сьогодні кожна школа визначає, якими будуть її органи врядування, головне, щоб вони були не громіздкі, а навпаки – гнучкі, рухливі і водночас не копіювали стереотипні структури. Саме в цьому і були переконані учасники форуму лідерів учнівського врядування загальноосвітніх навчальних закладів району , який відбувся 11 жовтня 2016 року на базі Великоберезнянського районного центру позашкільної роботи з дітьми та юнацтвом. Серед присутніх – директор центру Івановчик О.В., методист - Шіпош О.М. та керівник гуртка учнівського врядування Сег С.Ю. Зі словами привітання до юних громадян України звернулась Івановчик О.В.

 У першій частині форуму лідери ділилися своїм досвідом в організації роботи учнівського врядування, піднімали питання, які хвилюють їхні шкільні колективи.

 

 В рамках зустрічі був проведений навчальний тренінг «Лідер - це ти!», метою якого було демонстрування лідерського потенціалу кожного учасника та стимулювання уяви учнів у пошуках свого розуміння лідерства. Тренінгова частина передбачала організацію робіт у групах. Учасники розподілилися на команди , що працювали методами «мозкового штурму» та виконували вправи: «Портрет лідера», «Мої лідерські якості». За результатами навчального тренінгу було проведено анкетування учасників «Учнівське врядування :вчимося разом». На розгляд респондентів були поставлені питання, що стосувалися змісту заходу, актуальності теми та організації .

 

 Заключним етапом зустрічі стали вибори районного активу та визначені кроки подальшої роботи учнівського врядування: удосконалення діючих моделей врядування в школах, проведення практичних занять з метою вивчення основ організації врядування, гласність і демократія у всіх аспектах шкільного життя, співпраця з адміністраціями шкіл та педагогами.

 

 

 О.М. Шіпош – методист

Переглядів: 386 | Додав: Viktor_T | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
МОН
Педпреса
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024