Субота, 27.04.2024, 19:32
Вітаю Вас Гість | RSS

Великоберезнянський ЦПР

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Листопад » 22 » ГРА-КВЕСТ з вихованцями ЦПР «КВІТКА ТОЛЕРАНТНОСТІ»
17:06
ГРА-КВЕСТ з вихованцями ЦПР «КВІТКА ТОЛЕРАНТНОСТІ»

Розуміння толерантності в різних культурах неоднакове, оскільки залежить від історичного досвіду народів. У англійців толерантність розуміють як готовність і здатність без протесту вислухати особу, у французів – як певну свободу іншого, його думки, прагнення. У китайців бути толерантним — проявляти великодушність по відношенню до інших, в українців — це здатність терпіти щось або когось, бути стриманим, стійким. Зараз толерантність розуміють як пошану і визнання рівності, відмову від домінування і насильства, визнання думки інших відповідно до своїх думок і поглядів. Отож, толерантність перш за все ставить за мету сприймати людей такими, якими вони є, і взаємодію з ними на основі згоди.

Толерантність – не поступливість. Толерантність вища від цього, це активна позиція, викликана визнанням правди і свобод людства. Протягом останніх 5 тисяч років на планеті загинуло майже 5 млрд. чоловік. За всю історію свого існування людство жило в мирі лише 30 років. Мир – це перша та необхідна умова для повноцінного дитинства. Немає більш несумісних понять, ніж війна і діти. І немає благороднішої мети у людства, ніж захистити дітей і всіх людей на землі від воєн і конфліктів.

До дня толерантності у Великоберезнянському ЦПР пройшла гра-квест «КВІТКА ТОЛЕРАНТНОСТІ». Діти проходили різні станції: «Вітання з учасниками: Привіт!, Добрий день!», «Умови гри – квесту», «Чим ми схожі?», «Компліменти», «Танцювальна», «Розумники». При правильному виконання завдань кожна команда отримувала пелюстки квітки з написаними на них літерами.

Підсумком гри стало складання квітки з пелюстків, причому не прості, а ці, які були зібрані під час гри. Діти прикріпляють пелюстки з буквами і виходить КВІТКА ТОЛЕРАНТНОСТІ.

Толерантність врятує світ

Толерантне ставлення людини

Збереже планету від незгод,

Розрубає мотлох павутини,

Переріже нитку перешкод.

Толерантне ставлення до всього

Збереже, врятую і спасе,

Допоможе вгледіть перемогу,

Допоможе витримати все.

Будь завжди нестримним вільнодумцем,

Свої мрії пензлем намалюй.

Освіти життя яскравим сонцем,

Толерантним Всесвіт побудуй!

Переглядів: 1020 | Додав: Viktor_T | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
МОН
Педпреса
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024