Неділя, 05.05.2024, 21:24
Вітаю Вас Гість | RSS

Великоберезнянський ЦПР

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Грудень » 28 » Різдвяна казка
15:36
Різдвяна казка

Сьогодні на фоні багатьох глобальних проблем виділяється домінантна — криза духовності нашого суспільства, що проявляється у відчуженні від національно-культурних надбань попередніх поколінь, у незнанні виховних традицій. Як наслідок спостерігаємо невтішні результати: молодь не знає коренів свого народу, не орієнтується в багатьох питаннях традиційної культури.

Важливим фактором у вихованні нового громадянина є формування його особистісних якостей під впливом сім’ї, школи, інших закладів, де дитина формуватиме свій світогляд за допомогою людей, які будуть свідомо впливати на формування її суб’єктивної думки, поведінки у суспільстві, формувати і розвивати її внутрішні здібності. Важливе місце в цьому процесі повинна зайняти позашкільна діяльність, в рамках якої проводиться виховання дітей засобами мистецтва.

Складовою частиною національного виховання підростаючого покоління є хореографія як вид мистецтва та засіб любові і поваги до культури свого народу. В цьому переконана керівник хореографічного гуртка та гуртка «Танцювальна мозаїка» закладу Лабанич В.І.. Вона навчає своїх вихованців пізнавати світ краси через творчість, виховує їх у любові до культури українського народу. Організовуючи роботу над постановкою танцю, педагог використовує різні форми і методи, що викликають у дітей бажання творчості. Так, в період новорічно–різдвяних свят 27.12. 2017 р. була організована і проведена цікава зустріч з батьками, під час якої маленькі танцюристи презентували свою роботу. А розпочалась вона з інсценізації різдвяної казки, підготовленої самими вихованцями спільно з Валерією Іванівною. Святкову та радісну атмосферу доповнив гурток солістів (керівник Куртанич Р.М.) зворушливим колядування на словацькій мові (допомога вчителя словацької мови гімназії Юрик Л.В.). І на завершення діти виконали вивчений танець, який закінчився гучними аплодисментами.

Ця зустріч мала сильний емоційний вплив на молодих людей. Думаю, що діти глибше усвідомили цінність святкових традицій нашого народу, які, розвиваючи пізнавальні та творчі навички, прищеплюють любов і пошану до рідної культури, сприяють розвитку духовних потреб, культурних навичок та здорового способу життя.

Фото

Переглядів: 328 | Додав: Viktor_T | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
МОН
Педпреса
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024