Понеділок, 06.05.2024, 21:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Великоберезнянський ЦПР

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Листопад » 10 » Ми - лідери, за нами - майбутнє!
16:27
Ми - лідери, за нами - майбутнє!

На сьогоднішній день одним із актуальних питань освіти є створення умов для самореалізації учнівської молоді, залучення її до участі в прийнятті можливих рішень. Виховати особистість, яка зможе активно діяти у всіх сферах життя своєї держави, свого колективу, сформувати у неї навички самоврядування, виробити соціальну активність, відповідальність у процесі практичної громадської діяльності – завдання сучасної школи. І саме школа покликана сприяти розвиткові демократичної культури особистості, формуванню необхідних компетентностей, правових і соціально - економічних знань. І в цьому, звичайно, допомагає функціювання шкільного учнівського врядування - нелегка і водночас цікава справа, яка дає змогу юним громадянам України відчути себе справжніми господарями і, разом з тим, зрозуміти, наскільки це важливо вміти організовувати роботу, брати на себе відповідальність, приймати рішення.

Сьогодні кожна школа визначає, якими будуть її органи учнівського врядування, головне, щоб вони були не громіздкі, а навпаки – гнучкі, рухливі і водночас не копіювали стереотипні структури. Саме в цьому і були переконані учасники районного фестивалю - огляду команд лідерів учнівського самоврядування загальноосвітніх навчальних закладів «Ми – лідери, за нами - майбутнє!», який відбувся 31 жовтня 2017 року на базі Великоберезнянського районного центру позашкільної роботи з дітьми та юнацтвом у два етапи: 1-й – творча презентація учнівських організацій навчальних закладів району, 2-ий – вибори президента та активу до районного парламенту. Цей захід — це добра нагода зібратися всім разом, представити свої проекти, напрацювання, обговорити цікаві ідеї, можливості їх втілення. Серед присутніх – директор центру Івановчик О.В., керівник гуртка «Основи учнівського врядування» Сег С.Ю . У першій частині фестивалю – огляду лідери органів учнівського самоврядування у складі президента школи та членів шкільних рад ділилися досвідом роботи через презентацію своєї учнівської організації, яка доповнювалась музичним оформленням, піднімали питання, які хвилюють їхні шкільні колективи.

В рамках зазначеного заходу відбулися вибори президента та активу до районного парламенту. Активним виборчим правом були наділені всі кандидати на посаду президента районного парламенту, які виступали зі своєю передвиборчою програмою, планом дій на найближчий час. Кожен з них хотів переконати присутніх в тому, що саме він зможе зробити життя учнівської спільноти більш демократичним, цікавим і змістовним. Вибори пройшли дуже активно і цікаво. За підсумками голосування президентом районного учнівського парламенту більшістю голосів було обрано ученицю 9 класу Великоберезнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Цигак Анну..

Зі словами привітання до новообраного президента районного парламенту звернулась попередній президент Гефнер Каріна-Сільвія, яка побажала йому креативності, ініціативності, успіхів та плідної роботи. Також учасниками форуму були визначені кроки подальшої роботи учнівського врядування: удосконалення діючих моделей врядування в школах, проведення практичних занять з метою вивчення основ організації врядування, гласність і демократія у всіх аспектах шкільного життя, співпраця з адміністраціями шкіл та педагогами.

На мою думку, ця зустріч лідерів шкільних колективів району сприятиме розвитку учнівського самоврядування як активної форми громадського виховання, формуванню позитивного іміджу лідерів учнівського самоврядування, стимулюванню їх діяльності, підтримки і заохочення.

Сег С.Ю. – керівник гуртка «Основи учнівського врядування»

Фото

Переглядів: 310 | Додав: Viktor_T | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
МОН
Педпреса
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024