Четвер, 02.05.2024, 06:12
Вітаю Вас Гість | RSS

Великоберезнянський ЦПР

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Березень » 1 » Конкурс шкільних колективів екологічної просвіти
17:14
Конкурс шкільних колективів екологічної просвіти

Стартував конкурс шкільних колективів екологічної просвіти під лозунгом: «Сприяти здійсненню мети — тварин карпатських зберегти»

26 лютого 2013 року на базі Великоберезнянського Центру позашкільної роботи проведено районний етап Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвіти (конкурс екологічних агітбригад), який був присвячений охороні та збереженню тварин, що занесені до Червоної книги України. Мета конкурсу — активізація участі учнівських колективів в природоохоронній роботі та екологічному русі, виховання любові та пошани до навколишнього середовища засобами театрального мистецтва.

В конкурсі взяли участь учні з 10 навчального закладів району. Цьому передував збір місцевого матеріалу з найгостріших екологічних проблем населених пунктів району.

Учасників свята привітала начальник відділу освіти Великоберезнянської районної державної адміністрації Галина Миколаївна Беца, яка звернулася до дітей та керівників команд з теплими, добрими словами, побажала вдалих виступів та перемоги, підкреслила необхідність не тільки збереження, а й відтворення біологічної різноманітності природних ресурсів нашого району.

Виступи агітбригад були яскравими, цікавими та змістовними. Мова йшла про природні ресурси кожного населеного пункту, були наведені статистичні дані про екологічний стан району. Наявність наочних презентаційних матеріалів викликало захоплення у вболівальників. Кожна команда намагалася зробити свій виступ неповторним.

Члени журі відмітили змістовний сценарій, влучність та гостроту висловлювань, прекрасно підібраний музичний супровід, рівень виконавської майстерності агітбригад Волосянківської, Лютянської ЗОШ І-ІІІ ст., Костринської спеціалізованої школи-інтернат з поглибленим вивченням окремих дисциплін ІІ-ІІІ ст., Ужоцької ЗОШ І-ІІ ст. Комунікабельність, громадянську зрілість, екологічну свідомість показали всі агітбригади, однак найпереконливішим були виступи агітбригади «Вимітайлики» Волосянківської ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник Кобилич С.С.), яка за підсумками журі посіла перше місце та представлятиме Великоберезнянський район на обласному етапі. Друге місце виборола агітбригада «Планета життя» Лютянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (керівник Перебзяк М.Ю.). Команда братиме участь у обласному еколого-натуралістичному зльоті «Золотий нарцис». Третє місце посіла команда екологів Костринської спеціалізованої школи-інтернат з поглибленим вивченням окремих дисциплін ІІ-ІІІ ст. із влучною назвою «Солотвинка» (керівник команди Качмар І.І.).

Усі учасники конкурсу нагороджені грамотами відділу освіти Великоберезнянської районної державної адміністрації.

Огляд-конкурс шкільних колективів екологічної просвіти, безперечно, сприяє активізації руху учнівської молоді, підвищенню екологічної культури не тільки школярів, а й всього населення, адже виступи агітбригад привертають увагу влади на місцях та громадських організацій до локальних проблем, згуртовують учнів у їх вирішенні. А це і є один із засобів захисту та збереження навколишнього середовища.

Переглядів: 653 | Додав: Viktor_T | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
МОН
Педпреса
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024